Τυριά τυρογάλακτος
Ανθότυρο νωπό των 400gr
Το νωπό-φρέσκο ανθότυρο είναι ένα λευκό και μαλακό τυρί που προέρχεται από την τυροκόμηση του τυρογάλατκος (υπόλοιπο τυροκόμησης άλλου τυριού) με την προσθήκη φρέσκου γάλακτος. Αυτή είναι και η ουσιαστική διαφορά με τη μυζήθρα. Ένα τυρί με χαμηλά λιπαρά και γλυκιά γεύση σερβίρεται σε σαλάτες, ενώ αποτελεί μοναδικό επιδόρπιο όταν συνδυάζεται με μέλι.
Ανθότυρο ξηρό των 400gr
Το ξηρό ανθότυρο αλατίζεται εξωτερικά και αφήνεται να ωριμάσει στον αέρα. Έχει σκληρή δομή, πικάντικη και αλμυρή γεύση και καταναλώνεται ως τριμμένο ή επιτραπέζιο τυρί.
Μυζήθρα νωπή των 400gr
Παρασκευάζεται από το τυρόγαλα της τυροκόμισης ενός άλλου τυριού. Η φρέσκια μυζήθρα είναι ένα ελαφρύ και δροσερό τυρί με λίγα λιπαρά. Η γεύση της είναι γλυκιά, με πλούσια αίσθηση των πρωτεϊνών του γάλακτος.
Μυζήθρα ξερή των 250gr
Η ξερή μυζήθρα αλατίζεται εξωτερικά και ωριμάζει. Τριμμένη είναι κατάλληλη για μακαρονάδες.